School van de Tijger op Omroep Flevoland

12 feb. 2024

Vrijdag 9 februari 2024, de dag voor Chinees Nieuw Jaar, of ook wel Lunar New Year genoemd, omdat dit nieuw jaar op maan-fasen is gebaseerd, niet op de Gregoriaanse kalender, mocht Sifu Mark een interview geven bij Omroep Flevoland. Kijk het terug via onderstaande link.

Het jaar van de draak: 2024 is het jaar om grenzen te verleggen
Oud en nieuw is alweer een ruime maand achter de rug, maar dat geldt niet voor iedereen. Zaterdag vindt namelijk het Chinese nieuwjaar plaats. Op een geheel eigen wijze wordt er in China de eerste dag van het nieuwe jaar volgens de Chinese kalender gevierd. Ook in Flevoland viert de Chinese gemeenschap het nieuwjaarsfeest. Om meer over het Chinese nieuwe jaar te weten te komen is Mark de Haan te gast. Hij is een Nederlander, maar toch heel nauw verbonden met de Chinese Cultuur. In Studio Flevoland vertelt hij waarom. [oproep]Dit gesprek is uitgezonden in het programma <a href=‘https://www.omroepflevoland.nl/studioflevoland’ target=‘_blank’>Studio Flevoland!</a> Elke werkdag tussen 15:00 en 19:00 uur te zien en te horen bij Omroep Flevoland. Tips? <a href=‘mailto:rtv@omroepflevoland.nl’ target=‘_blank’>Stuur een e-mail.</a>[/oproep]

Zoals gezegd: Wil je echt iets van het Chinees Nieuw Jaar proeven, dan kun je altijd terecht bij Chinees Vegetarisch Restaurant Yuan.

https://www.vega-yuan.nl